Rhula Saison

Rhula Saison

De eerste van Balts!
En meteen een Saison, een van origine Waalse bierstijl die destijds vooral bedoeld was als aangename dorstlesser tijdens urenlang noest labeur op de Ardeense velden en weides, en die wordt gekenmerkt door een zacht hoppige, fruitige en kruidige neus met een droge en bittere afdronk.

Rhula verwijst dan weer naar de Latijnse benaming voor de goudvink. Ondanks zijn stoere stierennek en opvallend elegant gekleurd verenkleed, leidt dit prachtbeest een eerder onopvallend bestaan. In tegenstelling tot deze Saison, die u gegarandeerd oorverdovend zal laten kwetteren van genot!

Mikus IPA

Mikus IPA

De tweede van Balts!
Mikus IPA (India Pale Ale) is een donkerblond bitter bier, waarvoor extra veel hop gebruikt wordt.
Hierdoor domineren zowel in geur als in smaak, bloemige en citrus-fruitige aroma’s. Balts ging de uitdaging aan om een IPA te brouwen met enkel Belgische hoppen met deze unieke Mikus IPA als resultaat.

De naam Mikus verwijst naar het Baardmannetje. Een eerder zeldzaam rietvogeltje met opvallende snor. Voor wie hem en zijn snor weet te spotten is hij een streling voor het oog.
Drink dit bier jong om het hoparoma volwaardig te ervaren.

Tyto 5-granen Tripel

Tyto 5-granen Tripel

De derde van Balts!
Tyto Tripel is een blond bier gebrouwen met 5 granen (gerst, tarwe, haver, spelt, rogge). Het geeft een complexe volmondigheid welke eerder apart is voor een tripel. Daarnaast kozen we een gist die dan weer het typische banaan-aroma produceert.
Tyto is een verwijzing naar de kerkuil (Tyto alba). Deze prachtige wit-bruine uil zweeft ’s nachts boven onze hoofden op zoek naar een lekker muisje. Of wie weet kan u hem bij valavond reeds spotten, terwijl u deze Tyto 5-granen tripel degusteert?